Sürme PVC Pencere Serisi
SÜRME SİSTEMLERİNDE YÜKSEK YALITIMLI DÖNEM
Normal kapı ve pencere açılımlarının mümkün olmadığı sınırlı ve dar alanlar için Fırat teknolojisi ile geliştirilen Fıratpen Sürme Pencere üstün ısı ve ses yalıtım değerleri, estetik ve dekoratif görünümü, pratik kullanımı ve geniş açıklıklara getirdiği işlevsel çözümler ile birçok alanda ideal çözüm olanağı sağlar.
EPDB Contalar
üst düzey yalıtım
TECRÜBE, TEKNOLOJİ VE TASARIM zenia slide'da BİRLEŞTİ
Günümüzde, enerji kaynakları kadar enerjinin tasarrufu ve verimli kullanımının da önemi artıyor. Yapı komplekslerinde enerjinin % 82’si ısınma amaçlı kullanılmakta. Bu oran, ülkemizde kullanılan toplam enerjinin % 26’sına karşılık gelmekte. Yapılardaki ısı kaybının % 40'ı dışa bakan duvarlardan, % 30'u pencerelerden, % 17'si dışa bakan dış kapı ya da balkon kapılarından, % 7'si çatıdan, % 6'sı ise döşeme altlarından kaynaklanıyor. Bu durum, tasarruf sağlanacak en önemli alanlardan biri olarak konutları ve yalıtım sistemleri olarak pvc pencere sistemlerini öne çıkarmakta. En sınırlı ve en pahalı kaynağın enerji olduğu gerçeği, pencere sistemlerinde “enerjinin korunmasını" yani yalıtımı daha fazla ön plana çıkarıyor.
Zenia Slide Tam Yalıtımlı Sürme
Sistem
- Sistem 125 mm kasa ve 50 mm kanat genişliğine sahiptir.
- 20 ve 24 mm olmak üzere iki farklı çıta tipi kullanılabilir.
- Pencere kapandığında tüm birleşim noktalarında yalıtım EPDM contalarla sağlanmaktadır.
- Kapı eşiklerinden geçişleri rahatlatmak için kapı ve pencerelerde iki farklı alüminyum ray profili geliştirilmiştir.
- Sistemin kasa ve kanat profillerinin birleşimi tamamen “kaynak yöntemi” ile sağlanırken; sistem, en az profille en hızlı şekilde üretilebilecek şekilde tasarlanmıştır.
- Her bir kanadın 200 kg taşıma kapasitesi olduğu için küçük pencerelerden büyük açıklıklara kadar uygulama yapılması mümkündür.
- Kanat birleşim noktaları, sürme sistemlerinin en büyük zafiyetidir. Kanat birleşim noktalarında kullanılan özel interlock profili sayesinde yalıtım, ikişer adet EPDM conta ve kıl fitillerle sağlanmaktadır.
- Interlock profillerinin özel kilitleme sistemi sayesinde rüzgar etkisi sebebiyle kanatlarının birbirinden ayrılması olasılığı bütünüyle ortadan kaldırılmıştır.
- Sürme ve paralel sürme sistemlerinin bir diğer zafiyeti olan üst yataydaki iki kanadın birleşim noktasında kalan açıklık özel tasarlanan yalıtım profili ve takozu ile ortadan kaldırılmıştır.
- Üst yatayda kasa kanat arasında kalan boşluğun estetik açıdan uygun hale getirilmesi ve bu açıklığın kapatılması için tasarlanan özel profil sayesinde sistem bütünlüğü bozulmamıştır.
Rüzgar Yükü Dayanımı
- “Yalıtımlı Sürme Sistemi”, sahip olduğu kilitleme sitemi ve interlock yapısı sayesinde yüksek rüzgar yükü dayanımına sahip olup hava sızdırmazlığında yüksek yalıtımlı pencere sistemleri ile aynı performans değerlerini sağlayabilmektedir.
- “Yalıtımlı Sürme Sistemi” geliştirilirken yapıların maruz kalabilecekleri azami rüzgar yükü değerleri göz önünde bulundurulmuş, destek saclarının yapısı ve profil içerisindeki konumları maksimum verim alabilecek şekilde tasarlanmıştır.
Isı Yalıtımı
- “Yalıtımlı Sürme Sistemi”, profil genişliği göz önünde bulundurularak oluşturulan odacık sayısı, odacık genişlikleri, profil yükseklikleri ve EPDM conta sistemi sayesinde ısı iletim katsayısı değerlerinde tüm gereklilikleri sağlayabilmektedir.
- TS EN ISO 10077-2 standardına uygun olarak 1,23 m x 1,43 m ölçülerinde pencere sistemi ile Ug : 1,1 W/m2K, Uw : 1,6 W/m2K ve Uf : 1,7 W/m2K değerleri sağlanmıştır.
Ses Yalıtımı
- “Yalıtımlı Sürme Sistemi” ile 40 dB değerine kadar ses yalıtımı sağlanabilmektedir. Böylelikle, en gürültülü ortamlarda bile kaliteli yaşam seviyesinde ses ortamı oluşturmak mümkündür.
- Sistemle birlikte kullanılabilecek akustik camlar sayesinde oluşturulacak ses izolasyonuyla, dış dünyanın ses gürültüsünün iç ortamlardan izole edilmesi en etkin şekilde sağlanmaktadır.
Kalite Belgeleri & Teknik Dökümanlar
- Kalite Belgeleri
- Teknik Broşürler
- Test Raporları
- Sistem Belgeleri
- Çevresel Ürün Belgeleri
Pencere ve Kapı Detayları
- Detay PVC Profiller
- Lamine PVC Profiller
- PVC Kapı ve Pencere Sistemlerinin Bileşenleri
Pvc kapı ve pencere sistemlerinde kullanılan pvc detay profiller, Fırat’ın pvc pencere ve kapı sistemleri markaları olan Fıratpen, Winhouse ve Gedizpen markalarında ve serilerinde ortak olarak kullanılan pvc profil çeşididir.
Detay profillerin pvc kapı ve pencere sistemlerinde kullanılma zorunluluğu yoktur. Detay pvc plastik profil, Pvc kapı ve pencerelerin uygulanmasında olası problemleri çözmek veya nihai tüketicinin isteklerini karşılamak amacıyla plastik pencere uygulayıcısı tarafından tercih edilmektedir. Pencerenin mimari görünüşünü düzenlemek veya performansını arttırmak amaçlı kullanılabileceği gibi mevcut bir uygulama zorluğu veya probleminin çözülmesi için de kullanılabilir.
Fırat bünyesinde seri ve marka ayırmıyor olmaları daha fazla uygulama alanı bulmalarını sağlar. Ayrıca, farklı üretici firmaların sahip olduğu detay profiller ölçüsel ve şekilsel olarak farklılık gösterebildiğinden, sektörün ürün çeşitliliği de artmış olmaktadır.
Detay profillerin farklı bir avantajı da yalnız pvc kapı ve pencere sistemlerinde kullanılır olmamalarıdır. İnşaat, tarım sektörü (seracılık vs), ilaç ve kimya sanayi gibi farklı sektörlerde kullanılmaktadır. Detay profilleri; korozyona dayanıklılık, uzun ömür ve üstün yalıtım değerleri nedeni ile farklı alanlarda kullanılma kolaylığı sağlamaktadır.
Uluslararası standartlarına uygun olarak hot-melt (sıcak yapıştırma) laminasyon tekniği ile kaplanan doğal ahşap desenli Fıratpen PVC Pencere ve Kapı Sistemleri, zengin kaplama seçenekleri, estetik görünümleri ve işlevsellikleriyle özgün mimari ve özel dekoratif beklentilerinize ideal çözümler sunar.
Altın Meşe, Budaklı Meşe, Budaklı Maun, Sedir, Ceviz, Gri ve Antrasit ahşap desenli lamine seçeneklerimize farklı beğenileriniz, projeleriniz ve dekorasyon alternatifleriniz için yeni renklerimizi ekledik. Antik Ceviz, Kar Beyaz, Eloksal Gri, Rustik Meşe, Krem, Saten Gri, Gece Mavisi, Koyu Yeşil, Kartal Siyahı, Kestane, Gümüş Gri, Ardıç, Füme, Metalik Gri ve Fındık renklerimizle projeleriniz ve evleriniz daha renkli. Toplamda 21 farklı renk seçeneğimizle tanışmak için satış noktalarımızla ve bizimle info@firat.com üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
RAL standartlarına uygun olarak yapılan hot-melt (sıcak yapıştırma) laminasyon tekniği ile kaplanan doğal ahşap desenli Fıratpen PVC Pencere ve Kapı Sistemleri, zengin kaplama seçenekleri, estetik görünümleri ve işlevsellikleriyle özgün mimari ve özel dekoratif beklentilerinize ideal çözümler sunar.
Altın Meşe, Budaklı Meşe, Budaklı Maun, Sedir, Ceviz, Gri ve Antrasit ahşap desenli lamine seçeneklerimize farklı beğenileriniz, projeleriniz ve dekorasyon alternatifleriniz için yeni renklerimizi ekledik. Antik Ceviz, Kar Beyaz, Eloksal Gri, Rustik Meşe, Krem, Saten Gri, Gece Mavisi, Koyu Yeşil, Kartal Siyahı, Kestane, Gümüş Gri, Ardıç, Füme, Metalik Gri ve Fındık renklerimizle projeleriniz ve evleriniz daha renkli. Toplamda 22 farklı renk seçeneğimizle tanışmak için satış noktalarımızla ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Stoklarımızda Bulunan Pencere Desen Seçenekleri
Pvc kapı ve pencere sistemleri arasında seçim yaparken, sistemleri oluşturan 9 farklı faktörü göz önüne almak gerekir.
Tüm bu faktörler pvc pencere sistemlerinin kalitesini az veya çok, fakat doğrudan etkiler.
1. PVC Profil:
Kaliteli pvc doğrama elde etmenin ilk ve en önemli şartı kaliteli pvc profil kullanmaktır. Standartların gereklerini yerine getiren, teknik olarak ve uygulama esnasında problem çıkarmayan, ihtiyaç duyulan yalıtım değerlerini sağlayan, etkin ve yaygın kullanılan kalite belgelerine sahip pvc profil kullanılmalıdır. Bu kriterleri sağlayan pvc profil satandartları sağlayan bir pvc doğrama için ön koşuldur.
2. Destek Sacı:
Pvc pencereye destek sacının en büyük katkısı iskeleti oluşturmak ve mukavemeti arttırmaktır. Bunun yanında ısıl değişimler karşısında yapının şekil değişmesini engellemek, montaj mukavemeti ve bağlantı kolaylığı sağlamak, v.b. gibi faydaları vardır. PVC Profilin şekline uygun destek sacı kullanılmalı ve PVC doğramada mümkün olan her ana profilinin her metresine tek parça destek sacı uygulanması ihmal edilmemelidir. Günümüzde, metal destek saclarının bire bir yerini alabilecek başka bir ürün henüz geliştirilememiştir.
3. Conta:
Pvc kapı ve pencere sistemlerinde en etkili yalıtım malzemesi contadır. Günümüzde EPDM kauçuk ve TPE plastik esaslı contalar kullanılmaktadır.
4. Bağlantı Elemanları:
Pvc kapı ve pencere sistemlerinde bağlantı elemanları, kapı ve pencerelerin geometrik şekillerine ve bulundukları yere göre önem kazanmaktadır. Vidaların ve bağlantı takozlarının oluşturduğu bağlantı elemanları grubunda, iklim şartları ve korozif etkenlerden etkilenmeyen kaplamalı ve aşınma direnci yüksek metal (zamak) malzemeler kullanılmalıdır.
5. Aksesuar:
Pvc kapı ve pencere sistemlerinde hareketli kısımları oluşturan ve hareketin oluşmasını sağlayan mekanizmalardır. Kalite belgelerine sahip, paslanma direnci yüksek, kullanım kolaylığı sağlayan sistemlerin seçilmesi gerekmektedir. Ölçü kriterlerine mutlaka uyulmalıdır.
6. Montaj Malzemeleri:
Pvc doğramanın duvara sağlıklı monte edilmesini ve işlevini yerine getirmesini sağlayan malzemelerdir. Uzun ömürlü ve zamanla mukavemet zafiyeti oluşturmayacak malzemeler seçilmelidir.
7. Cam:
Pvc kapı ve pencere sistemlerinde alan olarak en büyük kısmı oluştururlar. Isı ve ses yalıtımı için en etkili unsurdur. Mimari yapıyı bozmayan, sisteme aşırı yük bindirmeyen, hareketin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasına yardımcı ve kalite belgelerine sahip camlar kullanılmalıdır. Özellikle çift cam sistemlerinde ısı ve ses yalıtımı sağladığı için “ısıcam sinerji” ve “ısıcam konfor” tercihi artmıştır.
8. Ekstralar:
Ekstralar, Pvc kapı ve pencere sistemlerine ilave, görsel iyileştirme ve performans arttırıcı nihai tüketicin diğer tüm istekleridir.Pervaz, lambiri, karolaj, mermer ve özel açılım sistemleri olarak tanımlanabilir.